Skip to main content

Ramon Mossel Makelaardij

AMSTERDAM

Graziosi Progetti realiseerde voor Ramón Mossel Makelaardij een stijlvol kantoor aan het Amsterdamse Gelderlandplein.

Het Gelderlandplein in Buitenveldert is een winkelcentrum met zowel retail als dienstverleners, het kantoor van Ramón Mossel Makelaardij bevindt zich aan de buitenzijde van het winkelcentrum. Nicole Hoorweg, office manager bij Ramón Mossel Makelaardij: ”We wilden de uitstraling van ons nieuwe kantoor naar een hoger niveau tillen met een passend, professioneel ontwerp. Via de Kroonenberg Groep werd ik geattendeerd op Graziosi Progetti. Ik heb een heel fijn eerste gesprek gehad op kantoor bij Nina, waarin ik onze wensen heb uitgelegd. We zijn een team dat samen luncht en samen werkt, maar we hebben wel privacy nodig voor zaken als overleg en telefoneren. Bij Graziosi Progetti hebben ze goed geluisterd naar wat we wilden, en dit vertaald in een mooie 3D presentatie.”

Graziosi Progetti boog zich om te beginnen over de opvallende maten van het kantoor. Nina Graziosi: “Het is een bijzonder pand, met een dubbelhoge pui van zeven meter hoog. De ruimte is ondiep en behoorlijk breed, met drie verschillende plafondhoogtes, een uitdaging! Bij de entree is het plafond heel hoog, na ongeveer een meter wordt het iets lager, en achterin het kantoor is de hoogte ongeveer drie meter. We hebben de hoge ruimte aan de straatkant optimaal gebruikt als etalage voor het kantoor, met de naam prominent achter het glas. Omdat je in het privé gedeelte van het kantoor meer afgeschermd wilt zitten van buiten, hebben we dit deel begrensd met verticale zwarte lamellen. Op deze lamellen zijn vanaf de straat LED beelden te zien van de projecten.”

Graziosi Progetti heeft met Nicole Hoorweg meegedacht en getekend voor het interieurontwerp. Hoorweg: “In de kleur- en materiaaladviezen zaten we helemaal op dezelfde lijn. We hebben nu een kantoor van 300 m2 met drie mooie kamers. Een ‘woonkamer’ waar we mensen kunnen ontvangen, en twee kamers die we ook tot projectruimtes kunnen transformeren. Afhankelijk van het soort afspraak kiezen we de passende ruimte. Veel mensen willen eerst een vrijblijvend gesprek, die ontvangen we in de woonkamer.” Deze woonkamer heeft een luxueuze, comfortabele uitstraling. De overige kamers kregen ieder hun eigen sfeer, maar vormen dankzij kleuren en materiaalgebruik toch een geheel. In het achterste deel van het kantoor bevinden zich de facilitaire voorzieningen zoals de leef-keuken, de sanitaire ruimtes en de berging.

Om meer diepte te creëren in het hoge deel van de  ruimte, zijn hier akoestische plafondeilanden opgehangen, voorzien van inbouwspots. In het lagere deel van het kantoor zit een vast gipsplafond. Ingetogen lichte ton-sur-ton tinten voor vloer en wanden geven het interieur een prettige uitstraling. In de kamers is behang of hout als wandbekleding toegepast. Graziosi: “Een van de kamers is strak en modern ingericht, met veel glas en een grote lightbox met foto’s van projecten. De andere heeft donker gebeitste meubels en zitmeubels in zachte tinten velours, die de sfeer van een chic appartement oproepen.” Dit luxe effect wordt nog versterkt door de sanitaire ruimtes, die met grote platen marmer zijn afgewerkt. Het totaal zorgt voor een bijzonder stijlvol resultaat, dat ook nog eens in korte tijd tot stand kwam. Hoorweg:” We kregen de sleutel in januari vorig jaar, in de eerste week van mei gingen we open. Wij zijn erg trots op het resultaat en krijgen hier veel complimenten over. De uitstraling geeft heel goed ons niveau van dienstverlening weer.”

Graziosi Progetti realiseerde voor Ramón Mossel Makelaardij een stijlvol kantoor aan het Amsterdamse Gelderlandplein.