Skip to main content

ORION

HOOFDDORP

Voor Nexus Real Estate transformeerde Graziosi Progetti een kleurloos kantoor in Hoofddorp tot high end multi-tenant building Orion Campus

Het jaren 90 kantoorgebouw aan de Siriusdreef had weinig uitstraling toen Pieter Romme, medeoprichter van Nexus het in 2019 aankocht: “Het was vlak voor de Covid-crisis, en dat kwam eigenlijk goed uit want we zijn lang aan het verbouwen geweest. In eerste instantie zou het een single-tenant gebouw worden. Maar tijdens de transformatie konden we op tijd bijsturen om in te spelen op de veranderende eisen voor kantoren. We hebben er een multi-tenant gebouw van gemaakt, met gemeenschappelijke ruimtes voor ontvangst, vergaderen en sporten.”
Graziosi Progetti was verantwoordelijk voor het interieurontwerp van alle gemeenschappelijke ruimtes, inclusief gangzones, liften en landings. “Voor ons was dit een bijzonder project”, zegt Nina Graziosi: “Omdat het ontwerpteam thuis zat te werken, was dit voor ons het allereerste “remote” ontworpen interieur.” 
 
Het voormalige Post NL kantoor bestond uit een hoofdgebouw, geflankeerd door twee bijgebouwen. Romme: “Ik wilde kwaliteit toevoegen aan dit gebouw en er iets bijzonders van maken, zodat het binnen één seconde mensen zou aantrekken.” Daarvoor moest allereerst de façade worden aangepakt. Graziosi: ”Het gebouw staat aan het eind van de straat, je rijdt er als het ware tegenaan. Dankzij de twee bijgebouwen heeft het een hele klassieke, symmetrische gevel – eigenlijk een soort uitgeklede art-deco stijl. Wij hebben ervoor gekozen een groot gebaar te maken door de naam ‘Orion Campus Building’ uit te voeren als opengewerkt gevelelement dat communiceert met het ritme van de bouwdelen.” 
Orion Campus heeft drie ingangen. Behalve de hoofdentree in het Central Building hebben ook het linker- en rechter bouwdeel (gebouw East en West) een eigen ingang. Graziosi: ”Om meer verbinding tussen de gebouwen te creëren, hebben we een soort pergola-structuur ontworpen, met een grote luifel bij de hoofdentree en een inrichting met beplanting en zitelementen.” 

Voor Nexus Real Estate transformeerde Graziosi Progetti een kleurloos kantoor in Hoofddorp tot high end multi-tenant building Orion Campus