Skip to main content

The Sting Companies

LIJNDEN

Graziosi Progetti creëerde voor The Sting Companies Sourcing and Production een schitterend eigentijds kantoor, met volop ruimte om verder te groeien.

The Sting Companies is een van de grootste private owned retailers in Nederland, met bekende winkelformules als The Sting, Costes en Cotton Club. Voor het snel groeiende onderdeel TSC Sourcing and Production zocht het bedrijf naar een groter kantoorpand, vertelt managing director Ruud Tilroe: ”Bij The Sting Companies doen we alles in eigen beheer: o.a. transport, fotografie, bouw en constructie maar ook winkel-, pand- en interieurdesign. Voor onze winkelinterieurs werken we al lang samen met Graziosi Progetti. In 2019 zijn we gestart met The Sting Companies Sourcing and Production – onze eigen sourcing en productietak, om ook dat belangrijke onderdeel van de keten in eigen hand te hebben. We zijn gevestigd in Lijnden en zaten eerst in kleinere panden. Omdat we inmiddels van 16 naar 85 medewerkers waren gegroeid, moesten we opnieuw verhuizen.” In Business Park Lijnden stond een groot pand van een befaamd automerk leeg. “Het was hokkerig, zonder daglicht en vol met systeemplafonds- en wandjes.” Aan Graziosi Progetti de taak om dit pand te transformeren naar een passend kantoor voor een modebedrijf.  “Gelukkig hebben Nina en haar team mij het vertrouwen gegeven dat het goed zou komen. Ze vroegen wat onze wensen waren, en maakten deze inzichtelijk door middel van 3D presentaties. Toen zagen we, in fases,  hoe mooi het kon worden.”

Winkelstraten
Graziosi Progetti deelde het gebouw flexibel in, zodat er gemakkelijk opgeschaald kan worden. Bij het ontwerp is slim gebruik gemaakt van de drie bestaande bouwdelen, verbonden door lichtstraten. Nina Graziosi: “We hebben voor de productgroepen eigen afdelingen gemaakt, een soort ‘winkels’ met elk hun eigen productshowroom en signing.” De lichtstraten krijgen hiermee het aanzicht van winkelstraatjes. Op de eerste verdieping zijn de bouwdelen verbonden door loopbruggen. Tilroe: “Vanaf deze bruggen lijkt het of je neerkijkt op een winkelstraat, compleet met straatmeubilair en veel groen.” Deze weelderige kunstbeplanting is nagenoeg niet van echt te onderscheiden. Om het ‘buiten’ idee nog te versterken, zijn de gevels van twee van de drie blokken afgewerkt met baksteenstrips. In het garagedeel zorgen extra ramen voor meer daglicht.

Showrooms
Het winkelthema is ook in het kantoorinterieur overal doorgevoerd. Graziosi: ”Voor iedere afdeling hebben we hun kantoor ontworpen met retail elementen, zoals productdisplays.” De systeemplafonds zijn ingeruild voor hoge plafonds met de installaties in het zicht, op de vloer ligt eiken parket met Versailles panelen. Lightboxes tonen beelden uit de winkels, tussen de werkplekken hangen kledingcollecties als geluidsabsorberende roomdividers. “We hebben ook een zone met gesloten kasten gecreëerd, om kleding en stoffen te archiveren.” Deze archiefzone fungeert als buffer tussen het gebied voor geconcentreerd werken en de showroom waar je elkaar kunt spreken en de producten kunt bekijken. “Vrijwel al het meubilair is maatwerk” vertelt architect Marc Geers “Alle showrooms zijn ontworpen op basis van flexibele rekken en ophangsystemen die we ook voor de winkels gebruiken.” Ook in de kantoren is veel groen toegepast, wat bijdraagt aan een bijzonder aangename uitstraling.

Samenwerking
Deze uitstraling ervaar je zodra je het pand binnenkomt, aldus Tilroe “Je stapt in een andere wereld.” Hierbij hoort uiteraard een gastvrije ontvangst: vlakbij de receptie vind je de bar en het restaurant, met warme en koude keuken. De horeca kreeg een andere look & feel dan de lichte kantoren. De betonvloer van de lichtraat loopt door in het restaurant, het plafond is donker. Rond de wanden loopt een vaste opstelling van banken, met erboven een strook spiegel. “Zodat je kunt zien wat er om je heen gebeurt” legt Graziosi uit. Afgezien van de bar en counters staat het meubilair in het midden van de ruimte los, zodat er evenementen zoals modeshows kunnen plaatsvinden. Maar je kunt er ook zitten werken met je laptop. “We hebben er veel energie in gestopt om mensen zich hier prettig te laten voelen” zegt Tilroe “je komt meteen in een goede sfeer met gave muziek door het hele pand, een mooi interieur en geweldige werkruimtes, eigentijds maar ook tijdloos”. Het geslaagde resultaat is mede te danken aan projectmanagers Frank Linssen en Dana Vos van The Sting Companies, Construction & Management. Een ervaren team, dat met Graziosi Progetti al eerder kantoorinterieurs voor The Sting Companies heeft gerealiseerd. “Dit was een compleet nieuw concept voor ze, fantastisch dat ze het zo snel hebben gedaan. De samenwerking met Nina en Marc verliep uitstekend, alles klopte gewoon.”

Graziosi Progetti creëerde voor The Sting Companies Sourcing and Production een schitterend eigentijds kantoor, met volop ruimte om verder te groeien.