Skip to main content

ROOM WITH A VIEW

APPARTEMENT

Voor een particuliere opdrachtgever realiseerde Graziosi Progetti een stijlvol en persoonlijk interieur, waar binnen en buiten in volledige harmonie zijn met elkaar.

De opdrachtgevers vroegen Graziosi Progetti  het interieur te ontwerpen van hun nieuwe appartement, dat volop uitzicht heeft op het prachtige omringende landschap. Het nieuwbouwproject was nog niet voltooid, zodat er ruimschoots gelegenheid was mee te denken over de perfecte indeling van het appartement.

Voor een optimale beleving van de ruimte en het uitzicht verwijderde Graziosi Progetti enkele wanden. Om toch de overgangen tussen de verschillende functies te markeren, zijn subtiele plaatselijke verlagingen van het plafond en verschillende materialen voor de vloeren toegepast. Zo gaat de keramische tegelvloer in de woonruimte over naar een stijlvolle parketvloer in het eetgedeelte. Door de gangzone te laten vervallen, ontstond een extra royale leefruimte. Dankzij de glazen schuifpui loopt deze door naar het balkon, met een idyllisch uitzicht op water en bomen.

De signatuur van Graziosi Progetti is te herkennen aan de toepassing van hoogwaardige materialen, uitgesproken kleuren en de integratie van kunst in het interieur.

De Yves Klein blauwe wand in de living vormt een opvallend ankerpunt in de ruimte, en gaat tegelijkertijd een verbinding aan met het blauw in de kunstverzameling van de opdrachtgevers. De tapisserie wand met zijn weelderige botanische motieven begeleidt het oog op subtiele wijze van de binnenruimte naar de natuurlijke omgeving buiten.

De keuken staat in verbinding met de leefruimte, waarbij het strakke zwarte kookeiland de overgang tussen beide zones markeert. Graziosi Progetti creëerde optisch meer ruimte in de keuken door het integreren van een spiegel in de achterwand. Voor een rustiger beeld kunnen plafondhoge schuifdeuren deze wand met inbouwapparatuur naar wens aan het zicht onttrekken.

Extra warmte is toegevoegd door toepassing van afzeliahout, zowel in de keuken als voor de taatsdeuren in de eetruimte; dit brengt bovendien eenheid. De aan de eetruimte grenzende werkkamer kan door middel van drie taatsdeuren afgesloten worden. Deze werkkamer kan ook als extra gastenkamer fungeren, dankzij een opklapbaar bed in de maatwerk kast.

Ook aan het interieur van de twee slaapkamers met bijbehorende badkamers is de uiterste zorg besteed. In de bijzonder ruime master bedroom is veel hout gebruikt, zowel voor de wand die de dressing aan het zicht onttrekt, als voor de vloer. Het parket loopt deels door in de ensuite badkamer, om hier naadloos over te gaan in een keramische vloer.

Hoogwaardige materialen als marmer en messing en een overvloed aan daglicht geven deze badkamer de uitstraling van een luxueuze spa.

Door materialen, kleuren en vormen tot in detail op elkaar af te stemmen en de opdrachtgevers nauw te betrekken bij het ontwerpproces, is een tijdloos en persoonlijk interieur gecreëerd dat volledig aan hun wensen beantwoordt.

Voor een particuliere opdrachtgever realiseerde Graziosi Progetti een stijlvol en persoonlijk interieur, waar binnen en buiten in volledige harmonie zijn met elkaar.