BEENTJES BOUWGROEP

OFFICE, UITGEEST

Graziosi Progetti was initially commissioned to design the interior of a new office for the civil engineering & construction company, Beentjes Bouwgroep. However, in consultation with the client we soon realized that, rather than just focusing on the interior, it was much more valuable to realize the interior, the architecture and the surroundings as one integral whole. Graziosi Progetti was given responsibility for the interior and exterior, whilst Beentjes itself took care of the construction. The result of this unique co-creation speaks for itself: An all-encompassing office that perfectly reflects the organization’s identity, both inside and out. After first thoroughly studying the organization’s identity, with the help of organizational consultant Jan-Jaap Res, Graziosi Progetti created what Nina calls “the skeleton of the interior.” Based on this framework the architecture followed. In line with the identity of the organization, unique materials from Beentjes Bouwgroep itself were used, as well as a large amount of glass to visualize the openness of the company. The strong relationship between the inner and outer world of Beentjes is further expressed in the sturdy walls, that run from outside to inside. These sturdy walls are made up of reused basalt blocks. Moreover, these robust refer to the material that the civil engineering branch of Beentjes Bouwgroep use during its operations.

Graziosi Progetti was initially commissioned to design the interior of a new office for the civil engineering & construction company, Beentjes Bouwgroep.

  • Architectural delivery
    2021
  • Client
    Beentjes Bouwgroep
  • Size
    1000 m²
  • Project
    Architecture and Interior
  • Location
    Uitgeest
  • Partners
    Beentjes Bouwgroep

T: +31 (0)70 338 81 45

Willem Witsenplein 8
2596 BK Den Haag