UitgeestBeentjes BouwgroepKantoor
Beentjes Bouwgroep
Doelstellingen
Grensverleggend bouwen Graziosi Progetti kreeg de opdracht om het interieur te ontwerpen van het nieuwe kantoor van het civieltechnisch & bouwbedrijf Beentjes Bouwgroep. In overleg met de opdrachtgever beseften we ons echter snel dat het veel waardevoller was om het interieur, de architectuur en de omgeving als één integraal geheel te realiseren. Zo kreeg Graziosi Progetti de verantwoordelijkheid voor het interieur en exterieur, terwijl Beentjes zelf de bouw voor haar rekening nam. Het resultaat van deze unieke co-creatie spreekt voor zich: een allesomvattend bedrijfspand dat de identiteit van de organisatie perfect weerspiegelt, zowel van binnen als van buiten. Werken van binnen naar buiten Na eerst de identiteit van de organisatie grondig te hebben bestudeerd met de hulp van organisatieadviseur Jan-Jaap Res, creëerde Graziosi Progetti wat Nina "het skelet van het interieur" noemt. Op basis van dit raamwerk volgde de architectuur, waarna we weer terug naar binnen zijn gegaan voor het interieur. Geheel in lijn met de identiteit van de organisatie zijn unieke materialen van Beentjes zelf gebruikt, evenals veel glas om de openheid van het bedrijf te visualiseren. De sterke relatie tussen binnen en buiten komt verder tot uitdrukking in de robuuste wanden die van buiten naar binnen lopen, gemaakt van hergebruikte basaltblokken. Deze robuuste stenen verwijzen bovendien naar het materiaal waar de civiel-technische tak van Beentjes gebruik van maakt tijdens werkzaamheden.
Oplossing
Daar waar alles samenkomt Het familiebedrijf Beentjes kent twee uiteenlopende disciplines; namelijk civiele techniek en de meer traditionele renovatie. Hoewel deze afdelingen een uiteenlopend karakter hebben, is er bewust een gebouw gecreëerd waar deze divisies samenkomen. Beide afdelingen hebben nu hun eigen verdieping, en precies daartussen is een split-level geplaatst waar de overkoepelende afdelingen zoals finance en administratie zitten. Al deze afdelingen worden met elkaar verbonden door de ruim opgezette vide met tribunetrap. De openbare ruimtes zoals het restaurant en de entree bevinden zich hier en maken dat de hele organisatie hier samenkomt. Voorbij de duurzame ambitie Het was een grote ambitie van Beentjes om een energieneutraal gebouw te realiseren. Graziosi Progetti heeft er alles aan gedaan om deze ambitie te realiseren en heeft uiteindelijk zelfs de verwachtingen overtroffen. "Het blijkt dat de zonnepanelen meer energie opwekken dan verwacht, waardoor het hele gebouw nu meer energie opwekt dan het nodig heeft", vertelt Felicia. Naast zonnepanelen zijn er nog meer duurzame principes toegepast, zoals aardwarmte om de temperatuur in het gebouw te reguleren. Voor het interieur is bij de materiaalkeuze rekening gehouden met het duurzame aspect en is, op basis van de wensen van de opdrachtgever, veel groen toegepast. Al deze elementen zorgen er in combinatie met de slimme zonering, waarbij alle ruimtes zo ingedeeld zijn dat rust en rumoer niet door elkaar heen lopen, voor een aangename werksfeer. In deze lichte omgeving, die het karakter van Beentjes Bouwgroep perfect weerspiegelt, kunnen vandaag de dag tot wel 70 mensen samenkomen.

Let us inspire your business

Get in touch with us here. Let us easily call you back or you can send a message, we will get back to you soon.

Let us call you

Mail us directly