Private ClientThe Art in ApartmentPrivé
The Art in Apartment
Doelstellingen
Verander een typisch negentiende-eeuws Amsterdams appartement in een comfortabele pied-à-terre, met de uitdaging om zowel de collectie moderne kunst als een topzware openhaard van natuursteen een waardige plek te geven.
"Fully renovating and refurbishing a pied-à-terre in the Amsterdam Museum district, making room for a beautiful collection."
Nina Graziosi, Interiorarchitect at Graziosi Progetti
Oplossing
Om te beginnen veranderden we de indeling van het appartement. De constructie werd verstevigd met staal, het appartement kreeg een betonnen vloer en de typisch Amsterdamse - zeer smalle - trap werd verplaatst naar het hart van de woning. Op die manier maakten we een canvas voor een uitgebreide schoonheidsbehandeling. Een beeldschone natuurstenen schoorsteenmantel kreeg een centrale plaats; de schoorsteen - ook van natuursteen - schiet door tot aan het dakterras en verbindt hiermee de verschillende verdiepingen van de woning. Een robuust, stenen bad werd geïnstalleerd. Ook daarom moest de constructie worden verstevigd! Met prachtig Spaans meubilair werd de opgave tot in het detail beantwoord. Dit appartement middenin het Amsterdamse museumkwartier voelt als een tweede thuis voor zowel de opdrachtgever als zijn kunstcollectie. Als dit geen totaalplaatje is?

Let us inspire your business

Get in touch with us here. Let us easily call you back or you can send a message, we will get back to you soon.

Let us call you

Mail us directly