AmsterdamSOMKantoor
SOM
Doelstellingen
Voor de renovatie van de lobby van SOM was de vraag van de opdrachtgever om de lobby te moderniseren, toegangscontrole te integreren en een oplossing te bieden voor het klimaat- en akoestiekprobleem in de lobby. Op de natuurstenen vloer na is de ruimte volledig kaal gehaald. De oude muren en voorzetwanden werden weggebroken om meer ruimte te maken en beter overzicht over de lobby te krijgen. Om dit te versterken is over de gehele hoogte van het trappenhuis en het plafond een lint van spiegels gemaakt, waardoor er allerlei zichtlijnen naar de onderliggende verdiepingen en naar buiten ontstaan. Het plafond werd geheel vervangen voor een akoestisch spuitplafond. Op basis van de huisstijl van het ITOSOM gebouw en de bestaande natuurstenen vloer hebben we een modern en warm kleurenpalet samengesteld van naturel eiken, wit corian en donkerbruine tinten. In plaats van een gevellogo is er in het atrium een zitmeubel ontworpen met manshoge letters SOM, met hoog in de lucht talloze lichtsculpturen. Voor de gebruikers en bezoekers van het pand is er op basis van het nieuwe hospitality concept van ITOSOM een nieuwe sta/zit balie ontworpen inclusief een tweetal loungeplekken.

Let us inspire your business

Get in touch with us here. Let us easily call you back or you can send a message, we will get back to you soon.

Let us call you

Mail us directly